Biografie


Thom Coppens is in november 1991 geboren en vervolgens opgegroeid in een echte Veldhovense familie waar bijna iedereen wel iets in de muziek doet. 

Als kleine jongen stond hij veelvuldig op zolder luidkeels mee te zingen op muziek van Nederlands grootste artiesten.

Op 16 jarige leeftijd zong hij enkele liedjes live met orkestband op een 'echt' podium, vanaf dat moment is er geen twijfel meer mogelijk: Dit is het helemaal voor hem!

Binnen een korte tijd stromen de aanvragen voor diverse optredens steeds meer binnen en na enige tijd komen er zelfs boekingen uit België, Duitsland en Spanje. 

In de afgelopen jaren heeft Thom dan ook op tal van podia zijn opwachting gemaakt.

 


De eigen sound van Thom Coppens kenmerkt zich aan de ritmische klanken en de ijzersterke producties met een hoog tempo! 

Het succes van deze nieuwe typerende muziekstijl zorgt ervoor dat elk optreden een groot feest is!”

 


 

 

30 april 2014 is de eerste eigen single verschenen, getiteld: 'De allermooiste vrouw

 

6 juni 2015 is de tweede single gereleased met een groot feest en diverse optredens van bevriende collega artiesten. 

'Wij samen nog heel even' is geproduceerd door Kees Tel. 

Deze single blijkt een groot succes: maanden lang bij elke grote radiostation in de playlist en ruim een week op nummer 1 in de SBS6 download top 10!

 

16 maart 2017 verschijnt de single: 'Fantastisch'

Het optreden voor een groot publiek is een fantastisch gevoel, maar ook het traject in de studio waar de track bedacht, geschreven en geproduceerd wordt is bijzonder.

Uit deze combinatie is dan ook de single ontstaan, toen we in de studio aan een nieuwe single begonnen was het snel duidelijk wat het einddoel zou zijn: ‘Een makkelijke tekst met een fantastisch arrangement eromheen’ Het resultaat: een liedje dat je na twee keer gehoord te hebben niet meer uit je hoofd krijgt.

 

26 juni 2018 verschijnt de single: 'Weet Jij

De plaat Weet Jij is een heerlijk uptempo nummer met diverse lambada achtige invloeden en een hele dansbare melodie. Kort gezegd een welkome aanvulling op de 'own branding' sound die we van Thom kennen: stevige en ritmische producties met een hoog meezing gehalte! De tekst komt geheel uit de pen van Thom zelf.